De werking

De oplossing die Heatnet u biedt

Unieke energiekostenbesparende regeling op basis van een draadloze thermostaat voorzien van 2 ontvangers voor:

Iedere etage (of appartement) aangesloten op dezelfde cv-ketel een eigen temperatuurregeling
 • Onafhankelijke temperatuurregeling van verschillende etages, aangesloten op één CV-ketel (of stadsverwarming)
 • Onafhankelijke temperatuurregeling van verschillende appartementen, aangesloten op één CV-ketel (of stadsverwarming)
 • Onafhankelijke regeling vloerverwarming – radiatoren
 • Onafhankelijke regeling werk/praktijkruimte – woonvertrekken
 • Geschikt voor cv-ketel, warmtepomp en stadsverwarming en voor diverse combinaties: vloerverwarming-radiatoren, radiatoren – radiatoren, houtkachel en verwarming van andere vertrekken etc.

In de regel wordt in een woning de temperatuur geregeld d.m.v. één thermostaat die in de woonkamer wordt geïnstalleerd.

Is die ruimte op temperatuur, dan wordt ook de toevoer van warm water naar de overige verdiepingen afgesloten (en heeft men bijvoorbeeld op de bovenverdieping geen mogelijkheid meer om te verwarmen)

Regelmatig worden we geconfronteerd met de wens om op één CV-ketel (of aansluiting op de stadsverwarming) in diverse ruimten de warmtevraag onafhankelijk van elkaar te kunnen regelen.

De Heatnet oplossing voor een betaalbare, onafhankelijke regeling van vloerverwarming en/of radiatoren bestaat uit:

 • 2 x draadloze thermostaat met 2 ontvangers
 • 2 x elektrisch bedienbare afsluiters in de aanvoerleiding van het circuit van de radiatoren en in de aanvoerleiding van de vloerverwarming
Optima thermostaat met meerdere ontvangers

Voorwaarde is dat het leidingennet vanaf de CV-ketel zodanig is aangelegd dat er meerdere circuits lopen, waarop de radiatoren en/of de vloerverwarming zijn aangesloten.

Indien er één leiding door de woning loopt die diverse etages voedt, zal het van de situatie afhangen of deze oplossing mogelijk is.

Het kan voorkomen dat er nog een extra bypass in het circuit opgenomen dient te worden (afhankelijk van type ketel)

Werking van dit systeem

 • De draadloze thermostaat op bijvoorbeeld de benedenverdieping bedient een elektrisch bedienbare afsluiter (kraan) gemonteerd in de toevoer van de verdeler voor de vloerverwarming.
 • Eén ontvanger, afgestemd op deze thermostaat geeft een signaal aan deze elektrisch bedienbare klep (230 Volt)
Optima thermostaat stuurt meerdere ontvangers aan, waardoor meerdere functies in éénmaal aangestuurd kunnen worden: CV-ketel + klep in een leiding
 • Tegelijkertijd stuurt die thermostaat ook een ontvanger, waarmee een signaal aan de CV-ketel wordt gegeven en deze aanschakelt.
 • Warm water vanuit de CV-ketel zal nu stromen via de geopende klep op de verdeler van de vloerverwarming, naar de vloerverwarming. Dit is in de regel een apart circuit wat via een eigen circulatiepomp het warme water in de vloer laat circuleren.Omdat de elektrisch bedienbare klep in het circuit van de radiatoren (op dezelfde of andere etage) gesloten blijft, zal dat circuit niet worden voorzien van warm water en blijven de radiatoren aangesloten op dat circuit koud.
 • De ontvanger van de elektrisch bedienbare klep in de aanvoerleiding naar de radiatoren EN naar de ontvanger bij de CV-Ketel (of unit van de stadsverwarming) waardoor de CV wordt aangeschakeld.
 • Als de draadloze thermostaat op de verdieping (of praktijk of werkruimte !!) een warmtevraag constateert, zal een signaal worden gegeven aan: De draadloze thermostaten bedienen dus EN de elektrische bedienbare klep voor de radiatoren en/of vloerverwarming EN de CV (zonder extra relais etc. te monteren)

Hierdoor kunnen meerdere circuits onafhankelijk van elkaar geschakeld worden, waardoor u bijvoorbeeld een praktijkruimte onafhankelijk kunt schakelen van een woonruimte of op diverse etages (or ruimtes) onafhankelijk van elkaar de gewenste temperatuur kunt regelen. De circuits werken totaal onafhankelijk van elkaar en sturen ook onafhankelijk van elkaar de CV-ketel aan.