Kostenbesparend

Kostenbesparende zoneregeling voor meerdere te verwarmen ruimten 
Geschikt voor cv-ketel en stadsverwarming

Een efficiënte regeling van uw verwarmingsysteem: of het nu vloerverwarming, radiatoren of een combinatie daarvan is, kan van grote invloed zijn op het comfort in uw woning. Bij de huidige energieprijzen is het zeker belangrijk warmte te creëren in de ruimten waar het ook nodig is.

Niet alleen in woningen met een kantoor aan huis, maar ook bij de wens om bijvoorbeeld een kinderkamer of hele verdieping apart te verwarmen, onafhankelijk van de overige ruimten in de woning, biedt een Heatnet zoneregeling een goede oplossing. 
De woning wordt verdeeld in verschillende zones waarbinnen verschillende temperaturen gecreëerd kunnen worden. 
De verschillende ruimten worden door middel van een eigen thermostaat op de gewenste gehouden. Ook wanneer slechts één ruimte in de woning verwarmd dient te worden, biedt de Heatnet zoneregeling een oplossing

In het bijzonder bij CV-installaties waarop ook een vloerverwarming is aangesloten, kan het van groot belang zijn om de verschillende etages met een verwarming via radiatoren via een zoneregeling apart te bedienen. 
Bij stadsverwarming (waar overal in de woning warm water met een constante druk beschikbaar is) is een dergelijke zoneregeling eenvoudiger aan te brengen.

Wij adviseren dan ook om bij toepassing van vloerverwarming op stadsverwarming deze altijd apart te laten regelen met een eigen thermostaat zodat de ruimten op andere etages niet afhankelijk zijn van de temperatuur in de woonkamer (waarin meestal de thermostaat is geplaatst)

Heatnet biedt verschillende producten om een zoneregeling te realiseren.

Verschillende mogelijkheden voor verschillende toepassingenRegelmatig worden we geconfronteerd met de wens om op één CV-ketel (of aansluiting op de stadsverwarming) in diverse ruimten de warmtevraag onafhankelijk van elkaar te kunnen regelen.
Er zijn vele mogelijkheden denkbaar:

  • Onafhankelijke regeling voor begane grond en bovenverdieping(en)
  • Kantoor of praktijk aan huis
  • Woning met winkel
  • Woning opgedeeld in diverse wooneenheden
  • Een aparte regeling voor de badkamer
  • conventionele vloerverwarming standaard.
  • conventionele vloerverwarming stadsverwarming.
  • conventionele verwarming, open/dicht regelen van radiatoren.
  • toepassingen voor o.a. Zonnecollectoren e.d.
  • koelinstallaties.

Voor diverse toepassingen biedt Heatnet een passende oplossing!Separate regeling van de temperatuur op verschillende etages.

In de regel wordt in een woning de temperatuur geregeld d.m.v. één thermostaat die in de woonkamer wordt geïnstalleerd. Is die ruimte op temperatuur, dan wordt ook de toevoer van warm water naar de overige verdiepingen afgesloten (en heeft men bijvoorbeeld op de bovenverdieping geen mogelijkheid meer om te verwarmen)Door middel van afsluiters in de verwarmingsleidingen, bediend door thermostaten in de diverse te verwarmen ruimten + een afzonderlijke aansturing van de CV-ketel (of stadsverwarming) is het mogelijk om de ruimten onafhankelijk van elkaar te verwarmen.

Comfort + kostenbesparing

Toepassing van deze Heatnet-zoneregeling biedt naast een verhoging van het comfort een aanzienlijke energiebesparing: ruimten worden niet verwarmd als dat niet noodzakelijk is.Wij bieden verschillende mogelijkheden om diverse zones onafhankelijk van elkaar te besturen:

Regeling bij de combinatie vloerverwarming – open haard / hout-gaskachel   
Combinatie openhaard/houtkachel met vloerverwarmingEen veel voorkomend probleem is de regeling van de temperatuur in de woning bij de combinatie vloerverwarming met een open haard of hout(gas)kachel. Maar ook in de situatie radiatoren – open haard/houtkachel is het vaak lastig om bijvoorbeeld een bovenverdieping op de gewenste temperatuur te brengen.
De kamerthermsotaat zal reageren op de warmte in de ruimte waar deze hangt en zal de warm wateraanvoer vanuit de CV-ketel of stadsverwarming afsluiten, waardoor de overige ruimten niet op temepratuur gebracht kunnen worden.Om dit probleem op te lossen bestaan diverse mogelijkheden. Naast de veelvuldig geprezen “weersafhankelijke regeling” (die o.i. in dergelijke situaties het probleem niet oplossen) bieden wij andere mogelijkheden, waardoor alle vertrekken in uw woning op temperatuur gehouden kunnen worden.>>> MEER INFORMATIE OVER EEN TEMPERATUURREGELING BIJ COMBINATIE MET OPEN HAARD – HOUT(GAS)KACHEL